GARA > Idatzia > Tau

ACB Titulurako kanporaketa

Haizeak kontra ere jotzen duenez, Zurbaok erabakiko du

Antolatzaile eta pibot bakarrarekin, Prigioni eta Splitter, Tau Baskoniak behera egin zuen bigarren zatian hamabost puntuko aldeari ihes egiten utzi ostean

PAMESA VALENCIA 100

TAU BASKONIA 95

Jon ORMAZABAL | GASTEIZ

Talde handiek bezala, arerioa txikitzen asmatu ez duenez eta haizearen kontra egiteko gai izan ez denez, Tau Baskoniak sufritzen jarraitu beharko du Pamesa Valenciaren aurka eta asteartean Zurbaon jokatuko duten partidak erabakiko du nork jokatu duen finalerdia Malagako Unicajaren aurka. Kanpoko jaurtiketetako batez bestekoak onak izan ziren bitartean, gasteiztarrek mendean izan zituzten valentziarrak, baina haizea aldatu zenean, Prigioniren ordezko eza eta barruko jokoan McDonald, Singleton eta Teletovicen joko negargarria baliatu zuten etxekoek, Williams eta Douglas gidari zituztela, hirugarren partida behartzeko.

Lehen partidan gertatu bezala, kanpoko jokalarien jaurtiketak saskian sartzen ziren heinean, Baskoniak nahiko erraz menderatu zuen Pamesa lehen minututetan. Mickeal eta Rakocevic izan ziren partida hasieran gehien asmatu zutenak eta bigarren laurdenaren hasieran Prigioni eta Vidalek hartu zieten lekukoa. Sei hiruko sartuta, hamabost puntukoa zen gasteiztarrek hamalaugarren minuturako zuten aldea, baina handiek izan ohi duten «hiltzaile sena» falta izan zitzaien Spahijarenei.

Prigioniri beharrezkoa zuen atsedena emateko baliatu zuen kroaziarrak abantaila hori, eta antolatzailerik gabe, burua galdu zuten baskonistek. 14-0 partzialaz gain, Rakocevic partidatik atera zuten naranjek, baloia igotzerakoan presioa eginez, eta pertsonalak izan ziren Mickealen gaitz nagusia. Antolatzailea berriro kantxan sartzeak haizea eman zion berriz Baskoniari, jokoan, eta batez ere, epaileei Oliverren hiruko bat denboraz kanpo izan zela ikusarazi zienean. Katsikarisi adierazitako teknika lagun, zortzi puntuko aldearekin joan ziren atsedenaldira.

Errotik aldatu zen dena bigarren zatian. Douglas eta Williamsek argi ikusi zuten garaipenerako bidea Prigioni itotzea zela. Run&gun delakoaz, hots, lasterka egin eta jaurtiz, amerikarrek Tauren defentsa lehertu zuten, eta batez besteko onak ordurako etxekoenak beraienak zirenez, erraz egin zuten gora. Splitter saiatu zen eusten, baina azkenean, zurrunbilo naranjak aurretik eraman zuen Baskonia.

«Run&gun»

Bigarren zatian Katsikarisek argi ikusi zuen partidaren giltza Prigioni itotzea zela, eta Williams-Douglas bikoteak bikain egin zuen lan hori. Joko bizkor eta hiruko saskiratzeei esker, amerikarrek Baskoniaren defentsa suntsitu, eta hirugarren laurdenean 33 puntu lortu zituzten.

Barruan ahul

Kanpotik erabaki zuen partida, hein handi batean, Pamesa Valenciak, baina ezin da ahaztu, Splitter kenduta (31), Baskoniako pibotek egindako partida negargarria. Teletovic (1), Singleton (-3) eta McDonalden (-3) artean -5eko balorazioa lortu zuten.