GARA > Idatzia > Eskubaloia

Europako Errekopa

Akabak arazorik gabe biribildu zuen ostiralean egindako lana

Gipuzkoarrek lehen zatian erabaki zuten norgehiagoka, atsedenaldira sei goleko abantaila lortuta heldu baitziren

SAINT GALLEN 21

AKABA BERA BERA 32

Akaba Bera Berak Europako Errekoparen final-zortzirenak jokatuko ditu. Ez zegoen zalantza handiegirik, joaneko partidan Saint Gallen sei goleko aldeaz gainditu ondoren, baina gipuzkoarrek ostiralean egindako lana biribildu behar zuten.

Eta halaxe egin zuten, beren nagusitasuna eztabaidaezina izan baitzen atzo berriro ere. Suitzarren aurkako lehen partidan gertatu zen bezala, lehen minutuetan berdinduago aritu ziren, baina oraingoan askoz ere gutxiago iraun zuen Saint Gallenen hasierako bulkada horrek.

Reyes Karrereren taldea ezin hobeto aritu zen Tati Garmendiak gidatuta, ez zuen arazo handiegirik izan etsaiaren 6-0-ko defentsan hutsuneak aurkitzeko eta horri esker, atsedenaldira markagailuan 12-18 izanda iritsi zen.

Abantailak, joaneko partidaren emaitzak eta lehen zatian erakutsitako nagusitasunak lasaitasuna eman zioten Bera Berari bigarren zatiari ekiteko. Reyes Karrerek, izan ere, egoera aprobetxatu zuen bere jokalari guztiak erabiltzeko, minutu gehienak jokatu zituztenek atsedena har zezaten, eta gainontzekoek ere Europan jokatzearen sariarekin goza zezaten.

Akabak, hala ere, abantaila gainditu eta partida bederatzi goleko aldeaz amaitu zuen. Hemendik aurrera, zoritxarrez, ez du hain lan erraza izango, aurkarien maila Saint Gallenena baino hobea izango baita.