Pese a acabar con uno menos, el Lemona se llevó un empate de Barakaldo

J.L.

El Lemona consiguió un punto de oro en el derbi ante el Barakaldo tras empatar a cero a pesar de que jugaron más de una parte entera con un hombre menos por la expulsión de Rebollo al ver la doble amarilla.

Además, el Lemona con diez hombres tuvo las mejores ocasiones del encuentro y estuvo cerca de llevarse los tres puntos.

Nefasto resultado, por su parte, para el Sestao, que continúa en la zona baja de la tabla, aumentado aún más si cabe sus necesidades para mantener la categoría tras perder ayer por 0-2 ante el Pontevedra. Salían los sestaoarras con el espíritu firme de puntuar, pero de frente se encontraron con un compacto bloque, el del Pontevedra, que se llevó los tres puntos de Las Llanas con merecimiento

En la N1, el Aviron empató a dos goles ante el Luzenac y sigue alejándose del descenso, que ya lo tiene a nueve puntos. Lestage adelantó a los locales, pero los visitantes dieron la vuelta al marcador. Souverbie, a falta de tres minutos para el final, logró la igualada.

En CFA, el Genets seguirá en la zona de descenso tras perder 2-0 en Aurillac, aunque la salvación lo tiene a tan sólo dos puntos.

J.L.

Frantziak Sei Nazioak irabazteko urrats garrantzitsua eman zuen atzo Italia 46-20 menderatuta. Horrenbestez, garaipena lortzea bere esku du orain, Ingalaterrak ez baitzuen irabazterik izan herenegun. Garaipena lortu zuen Irlandak, aldiz, aukera gutxi batzuk baditu oraindik. Azken jardunaldia datorren asteburuan jokatuko da, eta etxean arituko da Frantzia Ingalaterraren aurka; garaipena nahikoa du txapela eskuratzeko.

Frantziaren eta Italiaren artean alde handia dago, eta atzokoan oso azkar ikusi zen hori, azkar aurreratu baitziren markagailuan etxekoak, eta oso eroso, agian erosoegi, aritu baitziren. Azkenerako jokoa lasaitu ere egin zuten, aurkaria zapaltzea ez baita polita izaten, eta horixe izan baitzen atzo gertatu zena.

Bigarren zatiko hamabigarren minuturako 46-6ko emaitza erakusten zuen markagailuak, eta hortik aurrera etxeko taldeak jokoa erabat lasaitu zuen. Hala, datorren asterako probak egiteko ere erabili zuen neurketa, ordurako dena erabakita baitzegoen. Hain zuzen ere, horixe baliatu zuen talde italiarrak markagailua apur bat itxuratzeko.

Sei Nazioak irabazteaz gain, Grand Slama ere lor dezake Frantziak. Grand Slama partida guztiak irabazten dituen taldeak lortzen du, eta frantziarrei azken partidan garaipena lortzea besterik ez zaie geratzen. Atzoko partidan, euskal taldeetako hiru jokalari aritu ziren. Imanol Harinordokik partida osoa jokatu zuen Frantziarekin, eta Yachvili bigarren zatian zelairatu zen. Bi jokalari horiek Biarritzekoak dira. Avirongo Peruginik partida osoa jokatu zuen Italiarekin.